1 Elbæk Efterskole 2 5661(2)

CYKLING

Vi er en valgfagsefterskole, hvilket betyder, at du kan få en masse forskellige valgfag og derved skabe din egen linje.

Til dig, der elsker at blive udfordret fysisk

Elbæk Efterskole er en idrætsefterskole med et stort udbud af forskellige fysiske og aktive valgfag. Du kan prøve kræfter med forskellige typer boldspil, f.eks. fodbold, håndbold, volleyball, basketball. Udfordre dig selv i løb, dans, golf, spinning/cykling, fitness samt en masse indenfor gymnastikkens verden, f.eks. rytmisk gymnastik, spring og faceoff.

Skab dit eget skema

På Elbæk Efterskole skaber du din egen linje af de forskellige valgfag, der tilbydes på skolen. Tre gange i løbet af skoleåret skal du vælge de valgfag, du ønsker at have i løbet af ugen.

Du prioriterer i rækkefølge (1., 2. og din 3. prioritet) og ud fra dette bestræber vi os på at give dig det bedste mulige valgfagsskema.

Elbæk Efterskole 0471

Elbæk Efterskole cykler til Berlin

En cykeltur ned igennem det smukke bakkede østlige Jylland og gennem de tidligere danske hertugdømmer. Vi krydser den gamle grænse imellem Øst- og Vesteuropa, og cykler langs Elben.

  1. etape er fra Elbæk til Padborg, ca. 150 km.
  2. etape er fra Padborg til Bad Segerberg, ca. 155 km.
  3. etape er fra Bad Segerberg til Lüneborg, ca. 110 km.
  4. etape er fra Lüneborg til Bad Wilsnack, ca. 130 km.
  5. etape er fra Bad Wilsnack til Berlin, ca. 130 km.

Vi cykler i samlet flok ind på Brandenburger Tor i Berlin; forældre, elever og lærere side om side.

Etaperne er tilrettelagt således at der primært køres på mindre befærdede veje. Vi bruger Garmin Edge GPS. Der er 2 depoter hver dag - første depot efter 50 km og sidste depot efter 100 km. I depoterne vil der enten være frokost eller kage, frugt og chokolade. Vi har en servicebil med os på hele turen.

Vi stiller krav til form og træningsindsats, hvis man vil cykle de 700 km til Berlin. Derfor er det vigtig at man får trænet igennem hele vinteren!

Målet er Brandenburger Tor - målet er Brandenburger Tor, lige midt i Berlin!

Spinning

Spinning

Spinning er blevet et hit af ganske simple årsager: Det giver resultater i form af bedre kondition og vi bruger det som redskab til at træne frem mod cykelturen til Berlin.

Træningens sammensætning afhænger bl.a. af læreren og elevernes niveau – der er altid flere niveauer at vælge imellem, så alle kan være med. 

Den træningsform vi bruger er intervaltræning, hvor du skifter mellem perioder for fuld damp og perioder, hvor tempoet er lidt mere behersket. Dertil tilføres højt musik og masser af sved.

Læs mere
Cykel

Landevejscykling

Landevejscykling forbereder vores elever på at cykle sammen ude på landevejen. De lærer at ligge i læ, sende og kalde frem, orientere sig i trafikken på cykel og hjælpe hinanden. Dette valgfag er et must, hvis du skal cykle med til Berlin. 

Læs mere

Se vores fantastisk video fra cykelturen fra Elbæk til Berlin, d. 12. - 16. maj 2023.

Videocredit: Per Feder 

Det har været en helt igennem fantastisk og unik oplevelse at gå på Elbæk Efterskole. Der er et helt specielt fællesskab i blandt eleverne, der går her og alle er en del af det. Det er det bedste ved at gå her, nemlig det, at vi alle kan skabe noget stort sammen.

Søren

Tidligere elev i 9. klasse

Elbæk Efterskole 2 5829
IMG 9076
Elbæk Efterskole 2 5647

Udforsk flere valgfag

Bliv elev på Elbæk Efterskole

Elbæk Efterskole er åben for alle, der vil indgå i et forpligtende fællesskab med de glæder og sorger det nu en gang giver.

Bliv elev

Elbæk Efterskole 2 6145 (1)