1 Elbæk Efterskole 9940

MADLAVNING

Vi er en valgfagsefterskole, hvilket betyder, at du kan få en masse forskellige valgfag og derved skabe din egen linje.

Til dig, der elsker at blive udfordret

Elbæk Efterskole er en idrætsefterskole med et stort udbud af forskellige fysiske og aktive valgfag. Du kan prøve kræfter med forskellige typer boldspil, f.eks. fodbold, håndbold, volleyball, basketball. Udfordre dig selv i løb, dans, golf, spinning/cykling, fitness samt en masse indenfor gymnastikkens verden, f.eks. rytmisk gymnastik, spring og faceoff.

Skab dit eget skema

På Elbæk Efterskole skaber du din egen linje af de forskellige valgfag, der tilbydes på skolen. Tre gange i løbet af skoleåret skal du vælge de valgfag, du ønsker at have i løbet af ugen.

Du prioriterer i rækkefølge (1., 2. og din 3. prioritet) og ud fra dette bestræber vi os på at give dig det bedste mulige valgfagsskema.

Elbæk Efterskole 9961

Valgfagsoversigt

Herunder kan du se en oversigt over, hvilke spændende valgfag, vi tilbyder.

Høne

Snak og æd

Dette valgfag har til formål at læne sig en smule op ad ”Nak og Æd”, så du kommer til at tilberede lækkert mad, der senere skal indtages. Tanken er, at vi skal stifte bekendtskab med mere rå/grove råvarer og arbejde med dem fra bunden. Du kommer f.eks. til at partere en hel kylling, opskærer en hel fisk samt udskære gode stykker kød af både gris og ko. Retterne har meget fokus på smag og tilberedningen og udtrykket er simpelt og rustikt. Vi skal både være i skolekøkkenet og selvfølgelig ude og tilberede måltidet over bål.

Læs mere
Kok

Madlavning

I valgfaget madlavning stifter eleverne kendskab til sundhed, måltider, fødevarer og forbrug. Formålet med faget er, at eleverne tilegner sig praktiske færdigheder og viden, der gør dem i stand til at læse en opskrift og lave forskellige basisretter. 

Fokusset i madlavningen kan ændre sig i løbet af et skoleår, så som mad fra hele verden til mormormad. Valgfaget foregår i skolekøkkenet, hvor der er god plads og fine faciliteter.

Læs mere
Bagning1

Den store bagedyst

Som navnet lyder, så er handler dette valgfag om bl.a. at bage brød og kager, men også at lave lækre desserter og lære kunsten at lave dekorativt pynt til det hele. Du får mulighed for at fordybe dig i opskrifter, hvor du lære at lave de kager og desserter man kan købe, fra bunden og selv sætte dit eget præg på disse. Hver uge bliver ”Ugens Mesterbager” selvfølgelig kåret og alt bagværket anrettes til sidst flot på fade og smages af alle. I dette valgfag er der ingen, som bliver sendt hjem.

Læs mere

Elbæk Efterskole har været det bedste valg jeg nogensinde har truffet. Efterskolelivet er ikke noget, der kan forklares – det skal opleves før man forstår det. Det er en oplevelse for livet og man kan tage så meget med derfra."

Mads

Tidligere elev i 10. klasse

Elbæk Efterskole 0742
Elbæk Efterskole 9678
Elbæk Efterskole 0746

Udforsk flere valgfag

Bliv elev på Elbæk Efterskole

Elbæk Efterskole er åben for alle, der vil indgå i et forpligtende fællesskab med de glæder og sorger det nu en gang giver.

Blev elev

Bliv Elev Elbæk Efterskole 0752